Dag 1

Årets tur startede fantastisk. Mange mennesker var mødt op på Ringe Torv, hvor Handelsstandsforeningen havde arrangeret underholdning og serverede øl og pølser for de fremmøde.
Bestyrelsesmedlem i Team Ringe, Dorte Rosenfeldt, præsenterede de enkelte ryttere på årets hold, hvorefter viceborgmester Anne Møllegaard Mortensen på byens vegne ønskede os en god tur og skød turen i gang.
Dagen startede i optimalt vejr. Stort set ingen vind, og solen skinnede fra en skyfri himmel og 19 grader. Der kom lidt skyer over Als, vinden friskede op og der kom 18 dråber vand over Sønderborg, men alt forløb glat, og vi nåede Silbergstedt kl. 18:15.
Gennemsnitsfarten var 25 km/t, og vi havde kun 2 punkteringer – og begge opdagedes, mens vi holdt pause.
Der var ingen uheld eller farlige situationer. Selvom vi er 26, har vi efterhånden fået lært at give besked bagfra om overhalende biler eller modkørende cyklister på cykelstierne.
Da vi nåede Tyskland, holdt vi ind hos Duborg, hvor vi provianterede, og hvor firmaet sponsorerede en let frokostret. Enkelte havde forventet, at vi havde spist en af de medbragte hjemmebagte kager, men først på andendagen er der tid til eftermiddagskaffe med kage.
Vel ankommet ved hotellet fik vi en forfriskning inden omklædning til aftensmaden. Her leverede Bent en udsøgt quiz assisteret af Susanne, Torge og Kaj.
Traditionen tro uddeles en “Kermit” for dagens uheldige helt, som denne dag var Jørgen B., som havde kørt med beskyttelsesklamper fra Ringe. Han er nu manden for at udnævne næste dags uheldige helt.
Første dag 140 km; jævnt terræn (771 højdemeter).