Dag 2

Regnvejr fra morgenstunden. Øv. Hvide og gule regnfrakker på og afsted. Heldigvis var det kun en let sommerregn lejlighedsvis afløst af tørvejr. Temperaturen var rimelig. Dog røg den ned på 14 grader i nærheden af Elben, hvor vinden strøg ind fra vest, men 10 minutter efter færgefarten, var temperaturen oppe på 19 grader. Herefter var det tørvejr, indtil vi nåede hotellet; da vi skulle rengøre cyklerne efter dagens sjask, styrtede det ned; så blev vi klar over, at vi havde været heldige med kun at have haft sommerregn med ret svag vind.

Landskabet var skiftet til marskland med bondegårde med store lader. Mens vi kørte ved digerne, så vi en del storke i byernes reder og på markerne. Der var ingen særlige stigninger, og alle kørte pænt med. Der var dog lejlighedsvis navigationsproblemer på grund af vejarbejde o.l.

Da cykelstierne tidligere havde været af ringe kvalitet, kørte vi på landevejen. Den var ret trafikeret, men heldigvis var de tyske bilister hensynsfulde og opmærksomme.

I dag var den første dag med frokost på vejen, og samtidig fik vi den lovede kage ved morgenpausen og ved ankomsten til hotellet. Torge sørgede for endnu engang, at vi fik gjort gymnastik.

Farten var næsten 25 km/t, og vi havde 3 punkteringer, hvilket var nådigt sluppet i regnvejr. Dagens uheldigste var Michael, hvis cykel både mistede en eger, og hvor kranken gik i stykker. Oven i dette kunne mekaniker Mogens ikke reparere cyklen, da vores reservedel ikke passede; Michael må køre på reservecyklen i morgen.

Ved aftenens samvær sang vi fra Team Ringes gamle sangbog, og desuden omdelte Bent en ny sang.

Kermit skiftede ejer. Jørgen B. havde spottet adskillige kandidater. Helle havde ikke ventet på, at de øvrige havde fundet løbeskoene frem, da vi nåede til hotellet 16:45. Hun havde løbet 4 km inden vi andre havde drukket vores velkomstøl færdig. Kermits nye midlertidige ejer blev dog Jørgen K., som havde overtrådt færdselsreglerne; ikke med en alvorlig forseelse, men dog med en moralsk pegefinder: sikkerhed først.

Ole ved morgenappellen ved afgang kl. 8 sharp.

Torge lægger op til afspænding af ømme rygge.

Første stop ved formiddagskaffen.

Nødudstyr i den ene følgebil 😉

Afslapning på færgen fra Glückstadt.

Mogens ved uheldige Michaels cykel.

 

Denne rute er på 163 km; der er ikke mange højdemeter (872 m).