Dag 5

Redaktionen er gået tidligt i seng. Det var en god dag – solskin, solskin og solskin, men 41,2 grader inden vi skulle bestige bjerget i Huy har mærket os lidt. Så der kommer ikke så meget tekst i dag.

Jørgen Kirk Berg var en af os alle, som fik besteget den berygtede “Le Mur”. Der var fire debutanter til at bestige bjerget: Svend, Troels, Peder og Dorthe, som her får aftenens “Erik” af Jens for sit vellykkede forsøg efter flere års tilløb.

Aftenens restaurant i Dinant lå en lille gåtur fra hotellet. Her har Anne-Dorthe fundet mr. Sax, som for mere end 100 år siden opfandt saxofonen.

Den gule vest for punkteringer skiftede ejermand flere gange i løbet af dagen. Her overrækker Troels vesten til Søren, som nu har punkteret 6 gange. Måske skulle han overveje et nyt hjul.

Fotografen var for langsom til at få fotograferet dagens kage. Forhåbentlig kan du se det flotte billede af en cykel på en god chokoladekage, som var en god følgesvend til det meget vand og sodavand vi måtte drikke for ikke at gå død i varmen.

Martin havde fødselsdag i dag. Det fik vi andre at mærke, da han gav fødselsdagsis lige efter vi havde besteget bjerget i Huy.

Dagens etape er “kun” på 173 km, hvor vi kører fra Holland og gennem Belgien; men nu er der ikke kun bakker, men også bjerge med stigningen i Huy som den største (ialt 1.377 højdemeter).

IBIS Dinant
Rempart d’albeau 16
B-5500 Dinant
Tel.: 0032 82 21 15 00

http://www.ibis.com/errors/others/index.en.jshtml