Dag 5

Det blev en dramatisk dag. Meget skyldtes vejret, hvor cykelcomputeren det meste af tiden viste 40 grader i skyggen, og 47 grader i solen, da vi kørte op ad den stejle stigning i Huy.

Vi vidste, at varmen ville blive ekstrem, så vi startede med morgenmad kl. 6 for at komme tidligt afsted kl. 7:30 efter at have klargjort cyklerne og pakket følgevognene.

Turen gik fra Holland og til Belgien. Der var ingen markering af nationalgrænsen, men det var helt klart, hvornår vi kom til Belgien: cykelstierne forsvandt og vejene blev fyldt med store huller og så mange, at vi til sidst ikke orkede at markere dem. ”Route détruite” (ødelagt vej) skiltet så vi mange steder.

Afsætningen af vand blev naturligt stor. Vandet kunne ikke nå at tø op. Til sidst måtte vi holde pause for hver 10 km for at fylde dunkene på cyklerne op.

Klimaks på turen til Paris er opstigningen af Cote de Cherave i Huy ca. 1.300  meter lang med en kraftig stigning. Vi starter nede i Huy efter en stor nedkørsel i nabobyen Amy, hvor vi måtte bremse kraftigt. Efter et par kilometers kørsel mod nord og møde med følgebilerne på en parkerlngsplads, var vi klar til opstigningen. Tinna havde på forhånd valgt at undgå udfordringerne med nedkørslen og ikke mindst opkørslen i Huy.

Fra en af deltagerne bagerst i feltet kommer der her en beskrivelse af oplevelsen af opstigningen. Nede i Huy kørte vi forbi caféer og restauranter op ad en snæver gade med brosten, og efter nogle hundrede meter kommer en jernbane. Endnu er der ingen udfordringer, men de kom straks herefter. Ned i laveste gear og få styr på åndedrættet. Vores ene følgebil kørte bagerst og så udfordringerne og lidelserne. De første hundrede meter havde en stejl stigning, hvor adskillige fik pulsen op i det røde fejl. Nogle stoppede og holdt fast i rækværk og stolper. Andre kravlede op. Flere var tæt på at opgive, da benene ”syrede” til (= man kan intet gøre). Holger og Arne gav råd til mindre erfarne bjergbestigere, og det lykkedes for alle at komme igennem de ”røde” stejle områder. Nu var der kun de lidt mindre stejle stykker, som kunne overvindes med den sidste viljestyrke.

Alle af de startende kom op! På bakketoppen var Torben første mand tæt forfulgt af kolleger. Efterhånden sad vi alle fuldstændig ødelagte af varmen. To af rytterne måtte efterfølgende indtage pladserne i følgebilerne, da det var uforsvarligt at cykle videre.

Ved aftensmaden blev Kermit og Erik uddelt. Kermit for dagens uheldige optræden afleverede Allan til Holger for at ikke at være klar til fart kl. 7:30 om morgenen.

Tinna uddelte tydeligt rørt Erik til Holger for hans store omsorg for at hjælpe Carsten op ad bakken.

 

Dagens etape er “kun” på 173 km, hvor vi kører fra Holland og gennem Belgien; men nu er der ikke kun bakker, men også bjerge med stigningen i Huy som den største (ialt 1.377 højdemeter).

IBIS Dinant
Rempart d’albeau 16
B-5500 Dinant
Tel.: 0032 82 21 15 00

http://www.ibis.com/errors/others/index.en.jshtml