Dag 6

Den værste dag i Team Ringes historie! Det viste sig, at varmerekorden for Paris skulle sættes i dag, hvor Team skulle køre ind i Frankrig.

Dagen begyndte ellers fint med en behagelig temperatur på 23 grader klokken 7:30 langs den smukke Meuse flod i totalt vindstille. Da vi nåede de skrappe bakker, kravlede temperaturen op over de 30 grader. Senere nåede temperaturen op over 43 grader.

Varmen skulle senere vise sig at have alvorlige konsekvenser for flere af deltagerne. I alt valgte otte cyklister at stå af. Det er aldrig før sket i Team Ringes historie, at så mange har haft problemer. De to servicebiler havde kun hver en ekstra plads, så vi måtte efterlade folk i vejgrøften for senere afhentning. Så madbilen havde en travl eftermiddag med afhentning af ryttere på ruten.

Det blev sent inden de 10 ryttere kom til hotellet. Mere end 12 timer tog dagens etape. Forsinkelsen skyldtes, at rytterne hele tiden måtte forsynes med frisk vand. I eftermiddagsheden måtte rytterne for hver 10 km stoppe for at få vand og isterninger i deres vanddunke.

Det blev sent inden de sidste var hentet til hotellet hvor uddelingen af aftenens Erik og Kermit skulle ske – aftensmaden blev først serveret kl. 21:45, så vi ventede på de at de sidste skulle ankomme med taxa. Holger havde fornøjelsen at uddele begge, og Kermit tilfaldt Carsten, som prøvede på at køre sin egen rute og skulle hentes et par kilometer ude af en landevej.

Maskotten Erik blev givet til, ja, Erik. Alle servicefolk burde have haft en påskønnelse for deres ekstraordinære indsats under klimaets ekstreme forhold, men maskotten gik til Erik. Følgebilen uddelte 140-150 liter vand plus store mængder juice og sodavand samtidig med at ryttere blev afkølet med isposer.

Etapen fra Belgien og til Frankrig er den hårdeste. Vi skal køre 214 km; og der er stadig lange og stejle bakker/bjerge med ialt 1.880 højdemeter.

BW Hotel des Francs
62, Boulevard Jeanne d’Arc
F-02200 Soissons
Tel.: +33 3 60 71 40 00
http://www.hoteldesfrancs.fr