Dag 7

Turens sidste dag startede med en temperatur på “kun” 23 grader kl. 7:30 fra Soissons. Temperaturen steg hastigt mod de 30, og da vi kørte på højsletten tæt på Paris måltes 43 grader.

Turens etaper gennem Paris’ forstæder forløb uden problemer, og da vi kom tæt på centrum, kørte vi 3 og 3; der måtte ikke være afstand imellem for at undgå at scootere skilte os ad.

Obelisken på Concorde Pladsen kom i sigte, og fremme ventede familie og venner.

En ekstra overraskelse fik Flemming R. da de to unge piger alligevel ikke var på ferie på Fanø.

Holdbilledet 2018.

En fantastisk tur var afsluttet. I alt kørte vi til Paris og på træningsture sammenlagt 2½ gange rundt om jorden uden et eneste uheld. Efter velkomstchampagnen og 7 dages tørvejr begyndte det at regne, og en regnbyge på Champs Elysee gjorde brostenene glatte, og en stor gruppe ryttere væltede ved et rødt lys.

Vi var ellers heldige med vejret. Da vi havde pakket vores cykler i bilerne, åbnede himlen sig. Hagl på størrelse med æg faldt ned fra himlen. Heldigvis holdt ruderne på vores biler, men der kom stjerner og alle blikdelene blev bulede.

Ved aftenens afskedsmiddag skulle vinderen af gættekonkurrencen om antal punkteringer findes. Dorthe kom tættest på de i alt 26 punkteringer – og hertil kom to ekstra på vej til hotellet.

Den gule vest skulle uddeles til den mest uheldige rytter. Her var Søren ellers længe i spidsen med 6 punkteringer, men Troels kom stærkt til sidst, så der måtte lodtrækning om vesten, som han vandt.

Nu er der kun 118 km tilbage og champagnen venter; der er nogle stejle og lange bakker (1089 højdemeter), og trafikken er tæt og farlig på det sidste stykke.

Hotel Holiday Inn – Gare de l’Est
5, rue du 8 Mai 1945
75010 Paris
Tel: 0033 (0) 1 55 26 5 05

http://www.hotel-paris-gare-de-lest.com/