Fra turen 2018

Check til Børnecancerfonden

Formand Ole Andersen og kasserer Steen Henriksen overrakte den fornemme check på mere end 231.000 kr. til fondens formand.

Ankomst til Paris

Dag 7

Turens sidste dag startede med en temperatur på “kun” 23 grader kl. 7:30 fra Soissons. Temperaturen steg hastigt mod de 30, og da vi kørte på højsletten tæt på Paris måltes 43 grader.

Turens etaper gennem Paris’ forstæder forløb uden problemer, og da vi kom tæt på centrum, kørte vi 3 og 3; der måtte ikke være afstand imellem for at undgå at scootere skilte os ad.

Obelisken på Concorde Pladsen kom i sigte, og fremme ventede familie og venner.

En ekstra overraskelse fik Flemming R. da de to unge piger alligevel ikke var på ferie på Fanø.

Holdbilledet 2018.

En fantastisk tur var afsluttet. I alt kørte vi til Paris og på træningsture sammenlagt 2½ gange rundt om jorden uden et eneste uheld. Efter velkomstchampagnen og 7 dages tørvejr begyndte det at regne, og en regnbyge på Champs Elysee gjorde brostenene glatte, og en stor gruppe ryttere væltede ved et rødt lys.

Vi var ellers heldige med vejret. Da vi havde pakket vores cykler i bilerne, åbnede himlen sig. Hagl på størrelse med æg faldt ned fra himlen. Heldigvis holdt ruderne på vores biler, men der kom stjerner og alle blikdelene blev bulede.

Ved aftenens afskedsmiddag skulle vinderen af gættekonkurrencen om antal punkteringer findes. Dorthe kom tættest på de i alt 26 punkteringer – og hertil kom to ekstra på vej til hotellet.

Den gule vest skulle uddeles til den mest uheldige rytter. Her var Søren ellers længe i spidsen med 6 punkteringer, men Troels kom stærkt til sidst, så der måtte lodtrækning om vesten, som han vandt.

Nu er der kun 118 km tilbage og champagnen venter; der er nogle stejle og lange bakker (1089 højdemeter), og trafikken er tæt og farlig på det sidste stykke.

Hotel Holiday Inn – Gare de l’Est
5, rue du 8 Mai 1945
75010 Paris
Tel: 0033 (0) 1 55 26 5 05

http://www.hotel-paris-gare-de-lest.com/

Dag 6

Endnu en dag på kontoret. En meget varm dag. Solskin, solskin og solskin. Selvom vi var startet allerede kl. 7:30, nåede vi kun at køre et par timer i rimelig temperatur. Men 40,1 grad er måske lige i overkanten. 37:50 var temperaturen i skyggen (når der var skygge).

Grænsen til Frankrig nåede vi med højt humør trods udfordringerne med varmen.

Da vi endelig nåede hotellet – efter mange højdemeter og 8 punkteringer – i Soissons, var Dorthe klar med udskænkning af kolde drikke.

Om aftenen skulle “Kermit” uddeles, og Käthe ville give den til mange men valgte at Erik fordi han kørte over en bro med hele holdet på slæb – hvilket var uden for ruten.

äthe

Dorthe skulle uddele “Erik” til den, som havde gjort en god indsats for holdet. Der var så mange at vælge imellem, at hun ikke kunne bestemme sig. Så hun gav “Erik” til Ole, som fik den på hele holdets vegne.

 

 

Etapen fra Belgien og til Frankrig er den hårdeste. Vi skal køre 214 km; og der er stadig lange og stejle bakker/bjerge med ialt 1.880 højdemeter.

BW Hotel des Francs
62, Boulevard Jeanne d’Arc
F-02200 Soissons
Tel.: +33 3 60 71 40 00
http://www.hoteldesfrancs.fr

Dag 5

Redaktionen er gået tidligt i seng. Det var en god dag – solskin, solskin og solskin, men 41,2 grader inden vi skulle bestige bjerget i Huy har mærket os lidt. Så der kommer ikke så meget tekst i dag.

Jørgen Kirk Berg var en af os alle, som fik besteget den berygtede “Le Mur”. Der var fire debutanter til at bestige bjerget: Svend, Troels, Peder og Dorthe, som her får aftenens “Erik” af Jens for sit vellykkede forsøg efter flere års tilløb.

Aftenens restaurant i Dinant lå en lille gåtur fra hotellet. Her har Anne-Dorthe fundet mr. Sax, som for mere end 100 år siden opfandt saxofonen.

Den gule vest for punkteringer skiftede ejermand flere gange i løbet af dagen. Her overrækker Troels vesten til Søren, som nu har punkteret 6 gange. Måske skulle han overveje et nyt hjul.

Fotografen var for langsom til at få fotograferet dagens kage. Forhåbentlig kan du se det flotte billede af en cykel på en god chokoladekage, som var en god følgesvend til det meget vand og sodavand vi måtte drikke for ikke at gå død i varmen.

Martin havde fødselsdag i dag. Det fik vi andre at mærke, da han gav fødselsdagsis lige efter vi havde besteget bjerget i Huy.

Dagens etape er “kun” på 173 km, hvor vi kører fra Holland og gennem Belgien; men nu er der ikke kun bakker, men også bjerge med stigningen i Huy som den største (ialt 1.377 højdemeter).

IBIS Dinant
Rempart d’albeau 16
B-5500 Dinant
Tel.: 0032 82 21 15 00

http://www.ibis.com/errors/others/index.en.jshtml

Dag 4

Solskin, solskin, solskin. Vi må ikke klage, men 34 grader er måske lige i overkanten. Tak til vores servicefolk, som hele tiden leverede vand til at køle os ned.

Da vi kommer til Neuenkirchen, en by midtvejs på turen, skule vi finde en cykelforretning for en reservedel til Martins cykel. Torge spørger en forbipasserende cyklist om vej til en cykelforretning, som den venlige mand angav. Han fulgte Torge hele vejen til forretningen. Da de forlod hinanden, sagde cyklisten, at han i øvrige var “den lokale sherif”. Det smilte Torge overbærende over og gik ind i forretningen. Vi andre ventede på Martin, Jørgen og Torge, og pludselige dukkede en politivogn op, ud steg en fuld uniformeret politimand med pistol og tre stjerne på skuldrene “Wo ist der kleine?” siger han meget alvorligt. Det var der ingen der vist, og han fortalte, at han havde mødt en flink fyr (Torge?), som han gerne ville vise, at han virkelig var sherif i byen.

Flemming “Hightower” punkterede og overtog førervesten (for den seneste punktering).

Vi var alle glade for endelig at komme til hotellet “Maashof”, som vi besøgte første gang. Det var en stor positiv overraskelse for alle. Ikke mindst for Erik, som i kælderen fandt mindst 30 Velo Solex og dertil hørende udstyr: kørebriller, læderhjælm og læderkappe. Lykke var gjort, indtil han senere på aftenen var i farezonen for at modtage “Kermit” for at forråde cyklerne. Men en større kandidat for Kermit var Torge, som bragte os i klørerne på ordensmagten.

Aftenens “Erik” skulle gives videre fra Søren, og han havde flere gode kandidater, hvor Jens Svane var dagens oplagte kandidat ved at han både reparerede og kørte folk tilbage til gruppen.

Nu får vi en af de længere ture på 202 km, hvor vi lige når ind i Holland; der er også lidt bakker (943 højdemeter).

Maashof Hotel Venlo
Maashoflaan 1
NL-5927 PV, Venlo
Tlf.: 0031 77 35 10 530
Fax: 0031 77 354 80 57
http://www.campanile-venlo.nl

Dag 3

Solskin, solskin og mere solskin. Dagens 168 km blev kørt på gode veje og uden vind. Meget af turen skete i skygger i alléer, og heldigvis måtte vi køre på vejen og ikke på cykelstierne.

Søren havde punktering, punktering og punktering. Den gule vest blev taget fra Troels, som ellers havde startet dagen i god form med punktering.

Hvor er øst? Nåeh nej. Det er ikke en bøn, men Holger som instruerer i udstrækningsøvelser. Vi har fået ømme nakker og halse, men en god instruktion minimerer de ømme dele.

Dagen var varm. Meget varm. Da vi endelig kom frem til Ankum, var det rart at få skoene af.,

Efter et bad blev det til hygge på terrassen før aftensmaden.

Turen er på 162 km og vi når til grænsen til Holland. Der er begyndt at komme lidt bakker (900 højdemeter).

Hotel Raming
Hauptstrasse 21
D-49577 Ankum
Tlf.: 0049 54 62 202
http://www.hotel-raming.de

Dag 2

Solskin, solskin, solskin 🙂 det er dejligt som vejrguderne var med os igen i dag, og det gør smilene endnu bredere.

Vi kom godt igang……og….mødte så en lille forhindring….BROEN var oppe, åhhh nej. 3 gps’er med samme fil uploadet kunne vise 3 forkellige alternative veje til næste overgang/færge for at komme over Eideren. Heldigvis har Henning en komplet kortsamling i papirfom som fra de gode gamle dage, så 5 mand stærk måtte lige have et lynkursus i korttydning.

Henning var vaks, og fandt en lokal guide, der cyklede med os til nærmeste færgeovergang, og vi kom tørskoede over alle på Een gang inklusive cykler – det var som bestilt fra himlen og idyllisk.

Det helt store nummer, eeendelig var der en punktering, til Erik og Anne Dorthes store glæde, så kunne de give den rædselfulde, varme SkrigGule vest til første ærefulde bærer Per Trabjerg, men tog heroisk imod og bar den næsten hele dagen, og kunne få lov til at give den videre Søren Madsen. Ergo 2 punkteringer i dag.

Vi fik en lille detour i dag, på ca. 15 km, det koster på kræfterne og sulten gør sig bemærket. Heldigvis har vi vores gode servicefolk som igen og igen stod klar med lidt mad og forfriskning……men HVOR er vores kaffe, den har vi stadig ikke smagt…..OG hvor er vores grillpølser???? Servicefolkene har nu lovet at oppe sig på dag 3. Thomas Hansen har lovet at træne i primus og Pia Petersen har lovet at træne i Grilltænding.

Per Trabjerg og Torge Fomsgaard nød færgeoverfarten over Kielerkanalen, der blev sagt “se til højre” det gjorde vi så, desværre har vores Redaktionschef (Jørgen Burchardt) bort censureret billedet af hende…øv!

Vanen tro blev Erik og Kermit videregivet til nye “ejere” der stolt tog imod.

Dagens redningsmand må siges at have været Jørgen Kirk Berg, vores chef mekaniker – Martin Laugesen var så uheldig at frempinden knækkede da han kørte i et hul, det betød at styret blev så ledløs at Martin skulle køre i en meget akavet stilling men kunne ikke se vejen samtidig med hovedet nede i knæhøjde, det var for farligt at køre videre med, så Martin måtte lige gå tilbage og fange en af følgebilerne for at få et lift. Ved sidste pause inden målet, gik chefmekanikeren i gang i en længere udredning og kreativ løsning, og det lykkedes at få Martin i sadlen igen.

 

 

Denne rute er på 163 km; der er ikke mange højdemeter (872 m).

Kluster Hof
Bremervörder Straße 50,
D-27432 Basdahl
Tlf.: +49 4766 939500
http://www.klusterhof.de

 

Dag 1

Store forventninger til første dag. Bilerne skal pakkes, vores nye servicefolk har styr på det og glæder sig. Ens gæt i konkurrencen om antal punkteringer på vej til Paris skal lægges i kuvert, hvor vinderen findes den sidste dag.

Formanden inspicerer om alt er klappet og klart før afgang. Opgaven kræver største koncentration.

På torvet er et fantastisk fremmøde af byens borgere, familie og årets sponsorer. Handelsstandsforeningen har sørget for flag, boder, musik, øl og pølser. Bestyrelsesmedlem i Team Ringe og rytter Dorte Rosenfeldt præsenterede årets ryttere, Thyge Andersen overrakte en check på mere end 28.000 kr. som overskud fra arrangement på Foderstoffen, og borgmester Hans Stavnsager holdt fornem tale for Team Ringe og skød holdet afsted.

Team Ringe blev fulgt godt på vej til Bøjden af både ryttere fra Ringe Cykelklub, gamle Team Ringe ryttere fra forrige år og Gislev Cykelklub.

Turen mod Silberstedt foregik eksemplarisk, uden punkteringer, Solskin, solskin solskin og solskin med snakken i geledderne, der blev tanket op med proviant til turen i bilerne og maverne til resten af turen.

Vi har fundet en ny måde at kontrollere trafikken i Tyskland, jf. tysk Verkehrsverordnung §27, det virker og de tyske trafikanter hilser og er glade.

Vores maskotter, der uddeles dagligt, er også med igen…..og blev vanen givet videre af sidste “ejere” – modtagerne var rørte og glade for opmærksomheden. Hans Hansen modtog “Erik” for den gode indsats med at løse et prekært problem, Henrik blev skadet lige op til turafgang, og måtte erstattes af en ny. Her var Hans vaks, og foreslog Pia Petersen som hurtigt takkede ja, og nu er med til at gøre turen uforglemmelig for os alle sammen.

“Kermit” fik også en ny ejermand, der var MANGE der kandiderede iflg. Sten som havde æren af at videregive denne, det blev Michael der vandt æren, og skal nu passe godt på “Kermit” og passe på ikke igen at tabe sin vandflaske under kørslen.

 

 

 

 

Første dag 140 km; jævnt terræn (771 højdemeter).

Landhotel SCHIMMELREITER

Hauptstraße 58-60

D-24887 Silberstedt

Tlf.: +49 4626 180 – 0

http://www.schimmelreiter-silberstedt.de

Team Ringe 2018 ankommet til Paris d. 27. efter 1.189 km og drukket mere end 500 liter vand + sodavand undervejs i sommerheden.

Fredag d. 20. juli kørte årets cyklister en prolog fulgt af familie, venner og kolleger fra Ringe Cykelklub. Lørdag d. 21. var der afgang. Læs om turen ved at læse under turens enkelte dage.

Team Ringe 2018

Team Ringe holdet 2018 ved afgangen fra torvet i Ringe.

 

17. Træningstur

Nu er det snart alvor. Sidste træningstur lørdagen før vor afrejse var på næste 70 km, og vejret var fortsat tørt. Formand Ole instruerede om afrejsen herunder vores kommende pladser i rækkerne. Veteranen Pallesen var med, og det var vist med lidt vemod, at han ikke kunne fortsætte senere i den kommende uge. Per, dagens turlægger, kørte de sidste kilometre uden at kunne skifte gear, så han skal nok forbi mekanikeren i løbet af ugen.

16. Træningstur

En skøn tur på 202 km, i høj solskin, med 23 deltagere og vores faste gæst Erik Pallesen.

Holger og Arne havde delt turen op i 2 etaper

Første etape, arrangeret af Holger sydover fra Ringe over Stenstrup ud på Tåsinge og rundt i det skønneste terræn, retur til Svendborg og rundt på byens drabelige bakker – Skovmøllevej blev forceret hele TO gange, til nogens glæde og andres rædsel 🙂 – herefter gik turen udad mod Skårup hvor Holger og Arnes søde koner ventede på os med veldækkede borde og grillpølser og brød – TAK for en skøn frokos

Anden etape arrangeret af Arne, gik nordøst over til Nyborg, til Kerteminde igen igennem smukt terræn i skov og ved strande, dejligt med et lille stop ved stranden hvor Arne lige fik fat i en kasse is – DEN var på det tidspunkt kærkommen – Dorte udtrykte bagefter “det var vildt…den is virkede som doping” :)sluttelig gik turen hjemad mod Ringe

Kun få punkteringer i dag, godt fordelt blandt 3 uheldige – men hver gang var der straks en flok der sprang til og hjalp med skift af slange osv.

De 202 km kørtes i godt tempo, alle var mætte af indtryk og gik hjem efter en velfortjent træningsdag på godt og vel 8 timer.

Vores trofaste følgesvend Thomas i følgebilen, helt alene, var på pletten HVER gang der blev holdt stop eller pause. I bilen havde han godt med proviant. Æbler, bananer, salttabletter, yankiebar vand og sågar lidt sodavand. En god ting med Thomas i følgebilen er at man ofte hører et lille dyt, og så ved man straks at der skal advares fremad i flokken for biler der vil passere feltet bagfra – TAK Thomas for den gode indsats.

 

15. Træningstur

Formen pudses af i denne weekend for rytter og hjælpere. Lørdagens tur var på “kun” 100 km., hvor vi til en afveksling fik 4 punkteringer. Stig havde idag lavet en flot tur Ringe-Horne Sommerby-Ringe, tak til Stig og Fie for god forplejning i sommerhuset – og efterfølgende på Torvet. Flemming Roesbjergs kone sad i vejkanten og hilste på os før og efter vi besøgte Dyreborg. Godt at vi ikke kom til at køre på grusvej, selvom flertallet ville have haft den korteste vej. I morgen står den så på 200 km i det syd og østfynske område. Glæder os til at mærke hvad Arne og Holger har fundet på!

Vi afveg fra ruten et par gange. “Skal vi mon ikke den vej?” Det blev til mange punkteringer for en gangs skyld.

 

14. Træningstur

Vi var 16 fra holdet som tog afsted på en planlagt 100km tur. Endnu engang i fantastisk vejr fra start til slut. Og så havde fornemt besøg af en af Team Ringes grundlæggere Erik Pallesen der cyklede med, og han er stadig svær at slå på en bakkespurt. Turen var smukt arrangeret af Erik H., som førte os igennem den Fynske natur, med lige dele små veje og større veje, med en god håndfuld bakker der nev i benene, gennemført i et effektivt tempo 😛

Da vi nåede Dreslette, takkede Erik H af og vi fik overtalt Erik Pallesen, til at føre os sikkert og mere roligt hjem mod Ringe. Turen blev afsluttet med at slukke tørsten i gyldne dråber.

Tak til 2 x Erik for en fantastisk træningstur.

 

Billedet til venstre viser flokken, der lige tager en puster efter Golfbakken, der blev forceret i højt og kraftfuldt tempo – det tegner godt til mur de Huy

Billede til højre viser vores 2 alderspræsidenter, der tager en slapper efter en god bakke – tænk sig hvor meget viden og erfaring ift. Team Ringe der gemmer sig der 🙂

 

13. Træningstur

19 deltog i den gode rute til Hindsholm, som Jørgen K. havde skruet sammen. Vi startede i støvregn, men op ad dagen blev regnfrakken lagt ind i følgebilen kørt af Thomas, som forsøgte at holde kontakt med gruppen via walkie-talkie. Der var mange smukke veje, herunder enkelte bakker inklusiv Mosevej og Boelsbro Bakke. Lige præcis midtvejs bød Anne Dorthe på forfriskninger med frisk frugt og sodavand i nærmest en aflægger af den fynske landsby. Bygninger med bindingsværk og stråtag i den lille landsby med tilhørende kirke gav et fint miljø, som cyklister fra et løb i Kerteminde også kørte igennem.

Næsten 120 km. nåede vi. Desværre var vandingshullet på Ringe Torv lukket – Jørgen K. havde lovet en omgang til alle, som forcerede Boelsbro Bakke på den store klinge. Det forsøgte vi næsten alle sammen.

12. Træningstur

I det fine sommervejr kørte 16 ud på de fynske veje – Per havde lavet ruten, så vi fik rutine i at køre på cykelstier. Turen gik ind mod Odense, over motorvejen, til højre og hjemad mod syd. Desværre var vejen til Lykkesholm spærret, så vi besteg ingen bjerge i dag.

Da vi kom til Ringe, var vi med i Fyen Rundt. Som tilskuere kørte vi i den modsatte retning, så vi fik set størsteparten af landets politimotorcykler. Vi så også et lille felt på 8 mand i udbrud; deres løbskaptajn havde set i togplanen, så feltet blev forsinket nogle minutter ved overskæringen på Svendborgvej. Vi fik kørt 64 km med et gennemsnit på 24,4 km/t – svarende til cirka hvad vinderen af landets ældste cykelløb kørte Fyen Rundt på for 100 år siden. I dag kørte vinderen næsten det dobbelte – 46 km/t.

11. Træningstur

17 fremmødte, lunt og tørt indtil kort tid efter afgang. Undervejs lidt småregn. Turen var let kuperet, og efter en lille omvej mod Falsled vendte vi for at få en tur ad Golfbakken, som vi nød i fulde drag. Alle syntes de havde gode ben i dag, 2 måtte dog afbryde undervejs grundet familiære forpligtelser.

Der var god stemning, som blev afrundet med et fornemt besøg hos Jens som bød på en forfriskning (flydende) efter turen, hvor familiens hund vuffede os på plads op til terrassen og hans søde kone overraskede med lidt lækkert frisk opskåret frugt. TAK siger vi alle sammen.

10. Træningstur

10 deltagere, 62 km, gennemsnitsfart 28,2, høj solskin og ingen vind.

Så lykkedes det endnu engang at gennemføre en træningstur i høj solskin og lige så højt humør. 2x P (Per og Peter) førte an fra start til slut. Per havde planlagt en rute, der på opfordring af dagens deltagere lige blev forlænget en smule.

Vi blev ført godt og sikkert i god fart, igennem det smukke landskab, bl.a. hen over vores elskede bakke “Bjerget” – alle spurtede nærmest op ad den lille bakke, det var næsten ærgerligt den ikke var længere 🙂

Undervejs blev der lige lagt en pause til en hurtig medbragt “frokost” – og der blev fundet guf i lommerne. Anne Dorthe skulle da lige teste om tyngdeloven også gælder på Fyn……DET GØR DEN…..en bananskræl KAN flyve, men kun så langt som armmusklerne tillader den at accelerere indtil tyngdekræften overtager og flår den til jorden – hvis ikke den bliver stoppet undervejs af en sagesløs forbipasserende 🙂

Væskebalancen skulle også lige justeres efter turen

9. Træningstur

Selvom vejrprofeterne havde truet med regn i løbet af middagstid, så holdt det solrigt og tørt. Turen gik mod vest, hvor de 17 cyklister og følgebilen med Thomas og Patrick nåede til en formiddagsforfriskning med frugt fra Spar-købmanden i Ebberup.

Ruten var lagt forbi Svendborg, med et par drabelige bakker herunder Bregnedalsvej. Ifølge http://climbs.dk/bregnedalsvej.php er bakken 360 m lang og med en gennemsnitlig stigning på 10 % (36 højdemeter ialt) og med over 15 % på de stejleste 76 m. Der blev trådt TIL i en sådan grad et Flemming J formåede at springe kæden på vej op og måtte trave turen opad. Heldigvis har vi Hans på holdet, som er så forudseende at have kædesplitter og kædesamlestykke med i tasken. Så hele holdet kunne heldigvis fortsætte turen hjemad i samlet flok, efter en kort reparation.

Frokost ved Rantzausminde kunne ikke blive meget bedre med boller fra bageren i Haarby.

Vores “Benjamin” Camilla slog endnu en personlig rekord der nu er oppe på 103 km. godt assisteret af flere ryttere undervejs på de værste bakker, med hhv. gode råd til gearskifte strategi på bakkerne og en let hånd hvor det kneb allermest. 24 km/t i snit var OK på de mange km.

God holdindsats, alle synes godt på vej til at blive velforberedte til strabadserne mod Paris om små 2 mdr.

Helnæs/Vestfyn Tours

Team Ringe deltog også på seneste motionsløb om end med en enkelt rytter. Vejret var fantastisk, farten var høj, og så var der ovenikøbet fremmødt et heppekor ved familien Hans Hansen og co – som nåede at finde frem til 3 steder på 125 km ruten for at fyre op under den ensomme Team Ringe rytter.

Arrangementet var veltilrettelagt, turen staretede ud med en pacecar ud af Aarup by hen over start/mål området og så var første gruppe i gang, som de første 70 km holdt en gennemsnitsfart på 35 km……og så måtte den ensomme ulv slippe koblet og finde en mere menneskelig flok at følges med, som også vidste sig at være nogle hårde hunde fordi selv depoterne blev ignoreret undervejs, så endnu engang måtte den ensomme ulv slippe og finde et depot og herefter finde i mål i eget tempo og solo. Alt i alt en skøn og udfordrende tur.

8. træningstur

16 fremmødte, skønt vejr igen fra første færd. Tempoet blev holdt nede så alle kunne være med, også på bakkerne.

Ole førte an sammen med Burchardt, en duo der passer godt til hinanden foran resten af flokken 🙂

Camilla, vores “benjamin” klarede alle 72 km uden hjælp – hun sted sig igennem fast besluttet på ikke at ville vide, hvor langt vi var nået undervejs, blot stålsat på at gennemføre – ny personlig rekord for den unge dame.

Ole havde lagt ruten, som førte os til Lundeborg. Steen fik dog afslutningsstedet ændret til hans gårdsplads, hvor vi nød en øl og sodavand.

Vi deltog i Grejsdalsløbet

Team Ringe 2018 deltog 13. maj med 10 mand på 140 km og 2 mand på 85 km. På 140 km havde vi yderligere 3 mand med som kørte med holdet fra start til slut.

Det var en smuk dag med masser af sol og storslået natur i Vejle området. For dem der kan lide at køre på bakker, var det en festdag. For dem som har et mere køligt forhold til bakker, var det en udfordrende dag, for dem som ikke kan lide bakker var det en anstrengende dag. Sidstnævnte arbejder stadig på en ligning som siger “man behøver IKKE først køre op op op for at køre ned…😅

Holdet kørte som en drøm, alle var gode til at holde øje med hinanden, og give gode, tydelige meldinger om omgivelserne og øvrige trafik. Det var fra bagerste parket en storslået oplevelse at se hvordan der blev samarbejdet.

Desværre blev løbet ramt af 2 alvorlige uheld. Et hvor en rytter fra et andet hold styrtede på en stejl og trang nedkørsel og mistede herredømmet. Et andet hvor en rytter fra et andet hold kørte lige friskt nok i 4. position og ramte frontalt ind i modkørende bil. Det satte sit præg på vores hold resten af turen

Alle kom dog godt i mål, og 85 km samt 140km holdet mødtes til en god gang chili con carne (som om man ikke havde varmen nok i forvejen😜🤣) og en skøn koooold øl til.

Holdet fik også lejlighed til at hilse på gamle Team Ringe ryttere, som også havde kørt turen idag, det var et varmt og glædeligt gensyn.

Lad os se om vi kan gentage successen næste år.

7. træningstur

50 km træningstur d. 12/5 under ledelse af Ole. Vi kom blandt andet forbi Skellinge Kirke, hvor nogen syntes, at det grønne skulle gødes. I øvrigt dejligt forårsvejr.

Veteranmøde

På initiativ af Kaj Henning og Britt (nygifte..tillykke til dem) mødtes 5 tidligere Team Ringe deltagere (Jens Martin, Kaj Henning, Frede Vejle, Torge og Per) til en super frokost og en snak om tidligere ture til Paris. Ikke mindst dejligt at få en snak med Frede om hans nye tilværelse og hans planer for fremtiden efter at have fået amputeret begge ben.

Tak til Kaj Henning og Britt for en dejlig frokost og til alle for nogle hyggelige timer.

6. træningstur

19 deltagere i strålende vejr til de 72 km anført af Jørgen KB. Tempoet var højt fra start, som fik sat flere på prøve… ved hjemkomsten lå farten på knap 27 km/t!

Undervejs var der “kun” 1 punktering i dag, men der var så meget lyd på at både fortrop og bagtrop lagde mærke til det, det kostede både dæk og slange….men det var en fed lyd…BANG💥!!!PFFFFFT….. indenfor 3 sekunder – flottere kan det næppe gøres. Rytteren (Torge) havde ikke været klog nok til at tage et reservedæk med – DET har han så lært nu 🙂 han blev heldigvis reddet af holdkaptajn Ole som velvilligt gav sit reservedæk væk til værdigt trængende.

Én enkelt rytter måtte strække våben ved 33km, og følte sig draget til at finde hjem til Ringe, via en alternativ og roligere strækning, og blev derfor assisteret på en smuk tur hjem til Ringe ☀️Der var anemoner i skovbunden, fuglesang i rigelige mængder, og der var luft i lungerne til at snakke om køreteknik og cykeludstyr. Der var endda tid til at nyde kunst på turen, som Torge gerne ville have lignede en Enhjørring udskåret i træ, men for Camilla bare var et hestehovede udskåret i træ…. Turen endte med køreteknik-træning igennem 4-5 forhindringer (bomme) og der var god lyd på ved hver passage – et lille hvin “hujjjjjjj” undslap næsten hver gang -god underholdning 😜😂

De øvrige ryttere havde kun et enkelt uheld undervejs, for stakkels Anne Dorthe’s bagerste gearkabel havde besluttet sig at gå i stykker. HER havde Ole desværre ikke noget med i sin ellers indholdsrige cykeltaske. Så Anne Dorthe måtte klare den hjem med handicap på gearskifte parameteret, og klarede det flot hjem.💪

Det gode humør fortsatte efter hjemkomsten, hvor væskebalancen blev justeret med en fadøl på Ringe Torv med underholdning af glade børnestemmer fra trafikskolen.

 

 

5. træningstur

Ole lagde ud med at forsikre os om, at dagens træningstur ville blive hyggelig og i forårsstemning ca 50-60 km. Han fik heldigvis ret 😊

Vi kunne byde en gæsterytter, Camilla, velkommen i dag – racercykling og distancer længere end til købmanden og bageren er nyt for hende og der kunne spores en vis “begynder-glæde”. Men som faderen ( Hans) allerede ved, så er Camilla ikke sådan at kue, holdets piger tog godt imod, Anne Dorthe giudede kyndigt under hele turen, Arne havde gode effektive fif til bakkerne som Torge kunne give videre, Svend gav en hånd i ryggen og så blev der ellers knoklet… Camillas tidligere personlige rekord lå på 47 km med ca. gnmsn 23km/t. Dagens tur var på 65 km med ca. gnmsn 25km/t. Ergo ny personlig rekord 🏅

Tom gled kun igennem feltet en enkelt gang, det var ikke fordi netop DEN bakke var for hård, men fordi han lige ville hilse og tjekke om bagtroppen også kunne følge med, som han fik sagt da han mødte en af os bagerste ryttere “nååå ligger du også her foran og hygger dig?”

Dagens etape blev afviklet med den sædvanlige gode disciplin og højt humør, med kun een enkelt punktering.

4. træningstur

19 ryttere deltog under dagens træning + gæstebesøg af en rytter fra DGI som roste holdet for en eminent holdkørsel og disciplin.

Der var flot fremmøde, i strålende vejr omend køligt i starten.

Ole fik ført holdet sikkert og solidt frem til en gedigen lang bakke i slutningen af turen, som fik en enkelt til at strække våben….kæden hoppede af? Eller var det iltmangel. Ligegyldigt hvad, så var der straks opbakning fra feltet. Også når det kneb med at holde farten opad bakkerne undervejs, så blev der leveret en stærk hånd i ryggen af Erik, som lige gav lidt ekstra watt i pedalerne.

Det tegner godt, for en solid holdånd i år👍🏿

3. træningstur

19 ryttere var klar til dagens træning.

– Torge havde liiiige glemt sine sko i farten, og måtte liiiige vende bilen, hvilket holdet så måtte bøde for med en let forsinket afgang. Der var dis, en kølig morgen med høj luft fugtighed, men godt humør. Peter lagde ruten og vi fulgte trop……

Knapt ude af ringe tabte Torge så sine cykel briller, så også cyklen måtte liiiige vendes engang 😆 Svend og Anne Dorthe syntes lige pludselig at der var behov for gentagne lappe pauser. Flot koordineret af de to, må man sige; først Anne Dorthe derefter Svend, så Anne Dorthe igen så Svend og sørme så Anne Dorthe igen, meeen Svend fik det sidste pift og rundede af med dagens sidste punktering kort før Ringe – det blev til 6 stk. i alt i dag 😜

Mekanikeren Jørgen KB og hans svende fik trænet deres tekniske snilde, og alle kom velbeholdent hjem, stadig i godt humør.

Team Ringe deltog med 9 mand på 61 km Stjernetramp.

Vi mødtes på Ringe Torv, og cyklede i samlet flok til start i Brobyværk. Der var forinden start aftalt at ALLE fulgtes af, ingen blev kørt agterud. Vi fulgtes noget af vejen med gamle kendinge (tidligere Team Ringe ryttere) fra Ringe Cykelklub.

Det var en fantastisk god afvekslende rute, godt markeret og guidet med vejviser/trafikkontrol så vi bare skulle nyde at køre i vores eget tempo. Og vejret var absolut i top med ca 20 grader. Efter turen blev der lige hygget og evalueret.

2. træningstur

14 deltagere, 56km. Gennemsnitsfart 25.4 km/t. Meget sidevind

En fantastisk lækker rute med appetitligt passende bakker.

Eneste alvorlige udfordring var Kajs løbebukser som hans søde kone ellers havde tryllet om til lange benvarmere, Kaj skal nok se sig om efter et par større lår.

 

Næsten alle var mødt til første træningstur, selvom termometret ved start sagde minus 2 grader. Heldigvis havde Torge kørt turen aften forinden, så vi kørte forsigtigt ud af kolde Ringe til de mindre snedækkede egne. Fingre og næser var kolde, men det blev en meget flot tur, efter solen kom til. Og tak til Dorte for den efterfølgende forfriskning.

Du kan også se en video fra turen (der er mærkelig nok heller ikke billede af Torge her 😉

 

 

Team Ringe 2018 havde d. 6. januar opstartsmøde i Gislev Rejsers dejlige lokaler. Af årets 26 ryttere og 4 chauffører manglede kun nogle få og vi var samlet for første gang og fik hilst på hinanden. God stemning tegner godt for de mange udfordringer holdet kommer ud for inden vi cykler ind på Place de Concorde i Paris d. 27. juli.